Domů Aktuality Letošní Den otevřených dveří na karlovarském letišti se bude konat v polovině měsíce června

Letošní Den otevřených dveří na karlovarském letišti se bude konat v polovině měsíce června

​I letos pořádá Letiště Karlovy Vary spolu s partnery Den otevřených dveří, který se uskuteční v sobotu 17. června. Bude to den plný zážitků pro malé i velké návštěvníky. Program začne v 11 hodin a potrvá do 16 hodin.

Na programu budou tradiční ukázky výstroje, výzbroje a technického vybavení hasičů, policie a celní správy. V případě příznivého počasí se děti mohou těšit na oblaka pěny, která zajistí letištní hasiči. Tradičně nebudou chybět ani prohlídky letiště s výkladem. Díky sponzorům, kterými letos jsou cestovní kanceláře Čedok, Alexandria a AutoPalace, bude připraven také pestrý program pro děti. Mohou se těšit na soutěže, skákací hrad, dětské disko a oblíbené malování na obličej. Rodiče si budou zase moci při testovací jízdě vyzkoušet modely vozů Audi a Volkswagen osobní a užitkové vozy.

Kdo touží po opravdovém leteckém zážitku, může si u letecké školy F-Air nebo Leteckého Klubu Karlovy Vary předem zakoupit zážitkový let. O lety budeme i soutěžit formou slosování vstupenek, takže šťastní výherci se budou moci proletět zdarma, a to díky sponzoringu F-Airu a Leteckého klubu. Letošní novinkou bude autovláček, který bude převážet návštěvníky od parkoviště k terminálu a hasičské stanici a zpět.
 
Vstup na akci a parkování u letiště bude zdarma. Návštěvníkům budou k dispozici stánky s občerstvení i nápoji, kde bude možná si zakoupit nejrůznější pochutiny. A pokud někdo nemá možnost dopravit se na letiště vlastním vozem, může využít bezplatné kyvadlové autobusové městské dopravy z Karlových Varů a zpět. Od 10:20 hodin budou zvláštní autobusy jezdit ve dvacetiminutových intervalech ze zastávky Tržnice.
 
„Věřím, že letošní červnové datum nám přinese více štěstí s počasím než loni a všechny k nám na letiště srdečně zvu. Přijďte si s námi užít den plný zábavy. Těšíme se na vás," doplnila jednatelka letiště Alice Justina Undus.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 22. 5. 2023 - 09:43