Domů Aktuality Asociace Záchranný kruh získala krajskou dotaci

Asociace Záchranný kruh získala krajskou dotaci

​Zastupitelstvo Karlovarského kraje schválilo na jednom ze svých posledních zasedání dotaci pro Asociaci Záchranný kruh. Prostředky ve výši jeden milion korun použije organizace například na provoz Internetového bezpečnostního portálu nebo na zajištění vzdělávacích aktivit pro veřejnost. Ve Světě záchranářů, který úspěšně funguje již řadu let, můžete navštívit kurzy první pomoci nebo se třeba naučit, jak se bezpečně chovat při požáru.
„Marně byste na území České republiky hledali místo podobné tomu, jako je Svět záchranářů v Karlových Varech. Každoročně sem zavítají tisíce návštěvníků, a to nejenom z řad škol a školských zařízení, kterých bývá zpravidla nejvíce, ale služby centra využívá také široká veřejnost, která se zde vzdělává v oblasti bezpečnosti a prevence rizik. Jsme proto rádi, že opět můžeme podpořit činnost Asociace Záchranný kruh, jejíž práce si velmi vážíme,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Dotací ve výši jeden milion korun budou podpořeny dva projekty. Na praktické vzdělávání ve Světě záchranářů půjde konkrétně 400 tisíc korun. Z prostředků bude uhrazeno personální i materiální zajištění vzdělávacích aktivit určených dětem, žákům, studentům a dalším cílovým skupinám obyvatel Karlovarského kraje. Na činnost Asociace Záchranný kruh v rámci Integrovaného projektu Záchranný kruh pak bude uvolněna částka 600 tisíc korun. Zde budou peníze využity zejména na personální zajištění a provoz její základní platformy, a to Internetového bezpečnostního portálu.
Datum aktualizace 30. 3. 2023 - 08:41