Domů Aktuality ​Festival Maker Faire nabídne atraktivní program pro rodiny s dětmi, vynálezce i kutily

​Festival Maker Faire nabídne atraktivní program pro rodiny s dětmi, vynálezce i kutily

​Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Karlových Varů, a to již tuto sobotu 25. března. Festival, který propojuje nadšence, kutily, vynálezce, inovátory a širokou veřejnost, se uskuteční v prostorách Spa Hotelu Thermal. Pakliže máte tvořivého ducha, neměli byste si tuto akci nechat ujít.

Maker Faire je součástí celorepublikové a celosvětové úspěšné sítě festivalů oslavujících kreativitu a tvořivost.  Na prvním ročníku spolupořádaném Inovačním centrem INION mohou návštěvníci potkat několik desítek nejen lokálních makerů, kteří zde budou prezentovat své výtvory a vynálezy. Program startuje v 10 hodin a probíhat bude až do 18 hodin.

Partnerem akce je také Agentura pro kulturní a kreativní průmysly Karlovarského kraje 4K, která usiluje o podporu kreativity a růst pracovních míst v kreativních průmyslech v regionu a propojuje kreativce s firmami různých odvětví. „Mám velkou radost, že se i náš kraj přidává do rodiny Maker Faire a ukazuje tak, že jsme otevřeni inovacím a kreativitě. Protože tato akce kombinuje moderní technologie, tradiční řemesla, vědu a design a nabízí chytrou zábavu pro celou rodinu, věřím, že první ročník přiláká spoustu nadšených a zvídavých lidí a festival u nás zakotví natrvalo,” uvedla uvolněná zastupitelka pro oblast lázeňství, cestovního ruchu a kreativních průmyslů Markéta Monsportová.

Podrobné informace o akci i všech vystavujících najdete na webových stránkách Maker Faire.
Datum aktualizace 23. 3. 2023 - 08:17