Domů Aktuality Náš region zase zabodoval v anketě Kraj mého srdce

Náš region zase zabodoval v anketě Kraj mého srdce

​Karlovarský kraj obhájil prvenství v prestižní anketě, kterou tradičně pořádá Vydavatelství KAM po Česku ve spolupráci s veletržní správou PVA Expo Praha. První cenu v kategorii lázeňství a wellness převzal na veletrhu cestovního ruchu Holiday World & Region World v pražských Letňanech náměstek hejtmana Vojtěch Franta.  Ankety se letos zúčastnilo na 3 811 osob.

„Mám radost, že Karlovarský kraj v oblasti lázeňství nemá konkurenci, což je potvrzeno i tímto oceněním. Nicméně o naše lázeňství a cestovní ruch musíme pečovat a rozvíjet je. Proto jsem přítomnosti na veletrhu využil k pozvání představitelů Ministerstva pro místní rozvoj k nám do regionu. Konkrétně jsem pozval náměstka ministra Jana Fluxu a poradce ministra Martina Jiránka, kteří řeší nový zákon o cestovním ruchu a dotace v této oblasti,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Vojtěch Franta.

Anketa Kraj mého srdce, která se koná pod záštitou Asociace krajů České republiky, mapuje míru popularity regionů u široké laické i odborné veřejnosti již řadu let. Letos se konala po jedenácté a hlasující mohli svůj oblíbený kraj podpořit v celkem osmi kategoriích. Absolutním vítězem za rok 2022 se stal kraj Jihomoravský následovaný krajem Jihočeským a Krajem Vysočina. Zejména v některých kategoriích byl souboj jednotlivých regionů velmi těsný. Další absolutní pořadí krajů bylo: Zlínský, Moravskoslezský, Pardubický, Liberecký, Karlovarský, hlavní město Praha, Středočeský, Olomoucký, Královéhradecký, Plzeňský a Ústecký. Podrobné výsledky najdete na webu KAM po Česku.
Datum aktualizace 21. 3. 2023 - 09:54