Domů Aktuality ​Přijďte se dozvědět víc o bývalém závodu Sauersack

​Přijďte se dozvědět víc o bývalém závodu Sauersack

​Zaniklý důlní a úpravnický závod Sauersack/Rolava přitahuje každý rok pozornost mnoha návštěvníků. Zajímá-li vás jeho minulost i budoucnost, pak si rozhodně nenechte ujít přednášku, na kterou vás zve Muzeum Karlovy Vary. Akce se uskuteční v sobotu 11. února od 17 hodin v prostorách Královské mincovny v Jáchymově.

V rámci přednášky vystoupí členové interdisciplinárního týmu Norbert Weber a Petr Hasil, kteří představí dosavadní výsledky geofyzikálních měření, archivního průzkumu a archeologických kampaní zaměřených na odpadové areály po válečných zajatcích. Dále přiblíží, za jakým účelem je na lokalitě v současné době prováděn archeologický a stavebně-historický průzkum a na jaké výsledky je možné se v budoucnu těšit. Konkrétně se přednášející zaměří na témata jako je montánní historie regionu, každodennost válečných zajatců, ale představí i strojní vybavení rudné úpravny, osudy vybraných zaměstnanců a celou řadu zajímavých technických detailů zaniklého závodu.

Přednáška se koná v rámci propagace zápisu Hornického regionu Erzgebirge/Krušnohoří na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.
Datum aktualizace 8. 2. 2023 - 09:24