Domů Aktuality Destinační agentura Krušnohoří oficiálně zahájila svou činnosti

Destinační agentura Krušnohoří oficiálně zahájila svou činnosti

​V prostorách Krajského úřadu Karlovarského kraje byl dnes uveden do funkce nový ředitel Destinační agentury Krušnohoří Štěpán Javůrek. Destinační agentura tímto aktem oficiálně zahájila svou plnohodnotnou činnost, které předcházelo několik měsíců intenzívních příprav, během kterých se podařilo připravit a schválit dlouhodobý plán činnosti a také celou agenturu personálně zabezpečit. Destinační agentura se tak od 1. února naplno pustila do práce.
 „Nyní nás čeká kontaktování všech subjektů v daném území, ať už se jedná o obce a města, podnikatele v oblasti cestovního ruchu, profesní organizace nebo partnery na německé straně Krušných hor. Rádi bychom všem představili náš plán, který by měl vést k rozvoji turistické infrastruktury a udržitelného cestovního ruchu v území, s přihlédnutím k zájmům ochrany přírody a místních obyvatel,” vysvětluje ředitel Destinační agentury Štěpán Javůrek.
 
„Vnímáme, že agentura bude muset velmi rychle přesvědčit laickou i odbornou veřejnost o smyslu své existence a prospěšnosti pro dané území. Rádi bychom okamžitě začali s řízenou propagací aktivit v dané oblasti na sociálních sítích, zároveň připravujeme nový interaktivní web, který by měl propojovat potřeby turistů s nabídkou poskytovatelů služeb,” doplňuje ředitel Javůrek.

Destinační agentura bude také již v letošním roce realizovat několik lokálních i přeshraničních projektů, které by měly sloužit jak k rozvoji zázemí pro turisty, tak k samotné propagaci destinace Krušných hor. O všech svých aktivitách bude Destinační agentura Krušnohoří průběžně informovat.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 2. 2. 2023 - 14:50