Domů Aktuality Ještě zítra mohou amatérští autoři přihlásit své dílo do literární soutěže krajské knihovny

Ještě zítra mohou amatérští autoři přihlásit své dílo do literární soutěže krajské knihovny

​Uzávěrka 16. ročníku literární soutěže Krajské knihovny Karlovy Vary již klepe na dveře. Ještě než se oddáte oslavám konce letošního a příchodu nového roku, přihlaste svůj autorský text do soutěže, jejímž patronem se stal pro letošní rok spisovatel František Kotleta.

Každý ročník literární soutěže má své motto, ze kterého by měli autoři vycházet nebo jej vhodně v textu použít. Letos je tímto mottem citát z knihy Františka Kotlety Rudý vrabčák: „Poté, co zemře naděje, zůstává v plné síle ještě černý humor."

Pro přihlášení soutěžního díla platí stanovená pravidla. Příspěvek, který bude do soutěže zaslán, nesmí být dosud publikován a jeho autorovi musí být nejméně 14 let. Jako literární forma je stanovena próza a žánr povídky. Maximální rozsah díle je 5 normostran (30 řádků po 60 úhozech, řádkování 1,5; tzn. maximálně 1800 úhozů a přibližně 250 slov na stranu). Každý autor může přihlásit pouze jediný příspěvek a soutěžní práce se přijímají pouze v elektronické podobě (program Word). Přihlášené povídky budou průběžně publikovány na webu KKKV

Každá z přihlášených prací musí obsahovat tyto náležitosti: jméno povídky, jméno autora, bydliště, datum narození, e-mail a telefonní číslo autora. Chybět by neměl také medailon s informacemi o  autorovi a též souhlas se zařazením osobních údajů do databáze soutěžících.

Porota určí nezávislým hodnocením 10 soutěžních prací, které budou zveřejněny ve sborníku soutěže. Jedné z těchto povídek bude udělena zvláštní cenu poroty. Deset vybraných povídek předá porota k posouzení patronovi soutěže, který rozhodne o umístění na 1. – 3. místě.

Hlavní cenou soutěže je již tradičně porcelánová plastika VLAŠTOVKA (z dílny studentů SUPŠ Karlovy Vary) a poukázka na odběr knih dle vlastního výběru. Autoři, kteří se umístí na 2. a 3. místě získají poukázky na odběr knih dle vlastního výběru. Cena poroty bude oceněna poukázkou na odběr knih dle vlastního výběru. Autoři deseti vybraných děl obdrží podepsanou knihu patrona soutěže Františka Kotlety.

Soutěžní práce přijímá knihovna do 31. 12. 2022 prostřednictvím webového formuláře.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 30. 12. 2022 - 08:21