Domů Aktuality Hejtman blahopřál oslavenkyni k 102. narozeninám

Hejtman blahopřál oslavenkyni k 102. narozeninám

​Rok se s rokem sešel a hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek se vydal  blahopřát oslavenkyni, jíž je paní Skoupá z Dalovic. Ta právě včera oslavila své 102. narozeniny. Hejtmana přivítala po roce s velkým nadšením a celé setkání se neslo ve velmi milé atmosféře.

O původu paní Skoupé, která pochází z Vysočiny a do Karlových Varů se přestěhovala za svým bratrem, jsme již byli seznámeni během návštěvy v minulém roce. Tentokrát však oslavenkyně přidala své vzpomínky i na odbobí 2. světové války, jež prožila v Jugoslávii.

Po ukončení školy se vydala za svým strýcem do Jugoslávie. Zde pracovala v laboratoři česko-srbského cukrovaru. Žila v české kolonii a učila také srbsky, protože i mezi místní mládeží si našla řadu přátel. Paní Františka zavzpomínala na situace, které přinesla válka i na činnost skupin partyzánů. Po skončení války se dostala do Prahy a odtud do rodné Kamenice nad Lipou. Zde pracovala jako vychovatelka v ozdravovně. Právě sem za ní přijel její bratr, který ji vzal s sebou do Karlových Varů, kde žije více než 75 let.

Paní Skoupá měla 8 sourozenců, jako jediná se však dožila tohoto požehnaného věku. Radostí jsou jí zejména její děti, vnoučata, pravnoučata a také dva prapravnuci. Stále velmi ráda sleduje televizní soutěže a procvičuje si paměť. Zajíme se také o dění u nás i ve světě. A protože paní Skoupá pracovala také řadu let v Becherovce, stal se právě tento likér jejím oblíbeným, jímž se snaží posilovat své zdraví.

Přejeme paní Skoupé zejména mnoho zdraví, úsměvu a i nadále skvělou paměť, protože jen díky ní nám může vyprávět a předávat dál svůj úžasný životní příběh.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 28. 12. 2022 - 12:08