Domů Aktuality Destinační agenturu Krušnohoří povede manažer a lokální patriot Štěpán Javůrek

Destinační agenturu Krušnohoří povede manažer a lokální patriot Štěpán Javůrek

​ Ředitelem nově ustavené Destinační agentury Krušnohoří z.s. se stal Štěpán Javůrek. Ve výběrovém řízení, které se konalo ve dvou kolech a přihlásilo se do něj 40 uchazečů, přesvědčil sedmičlennou komisi se širokým zastoupením odborníků detailní koncepcí fungování destinační agentury včetně jejího financování, koordinační role území Krušných hor, ale také zápalem, s nímž prezentoval své plány. 

Členy komise pro výběr ředitele Destinační agentury Krušnohoří z.s., se stali odborníci na destinační management obou krajů, zástupci samospráv a destinačních agentur, spolku Montanregion a agentury Czechtourism. Celkem se do výběrového řízení sešlo 40 přihlášek, do druhého kola postoupili 4 uchazeči.  Definitivní výběr následně potvrdila Správní rada Destinační agentury Krušnohoří,z.s. „Důvody, které vedly k absolutní shodě mezi členy komise pro vítězství Štěpána Javůrka, jsou jednoznačné. Dokázal představit ucelenou koncepci destinačního managementu celé oblasti Krušných hor, projevil detailní znalost problematiky, ať jde o nedostatečnou infrastrukturu cestovního ruchu a jeho udržitelný rozvoj. Zaměřil se i na marketing a propagaci, hospodaření destinační agentury a přeshraniční vztahy, jež jsou zcela klíčové pro vnímání českého a saského Krušnohoří jako jednoho území,“ vysvětlil náměstek hejtmana Karlovarského kraje Vojtěch Franta. 

Podle náměstka hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Řeháka čeká nového ředitele zejména vytvoření struktury nové organizace a po dohodě se správní radou vytčení základních cílů destinační agentury. Bude nutné oslovit představitele krušnohorských i podkrušnohorských obcí a měst, euroregiony i významné organizace a místní podnikatele a představit jim novou vizi.

Štěpán Javůrek pracoval v manažerských pozicích v oblasti personalistiky, marketingu a obchodu. Od roku 2020 je členem Komise Rady Karlovarského kraje pro UNESCO a cestovní ruch, dále místopředsedou spolku Nadace St. Joachim. Jako spisovatel​ se zabývá tematikou Krušných hor, je autorem historických článků a turistických reportáží, v současnosti pracuje na knize Krušnohorské osudy.

 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 21. 12. 2022 - 07:10