Domů Aktuality Paní Žemličková oslavila 100. narozeniny

Paní Žemličková oslavila 100. narozeniny

V Karlovarském kraji žije další stoletá obyvatelka, kterou je paní Marie Žemličková. K životnímu jubileu jí přijel pogratulovat krajský radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár, jenž kromě osobního blahopřání předal oslavenkyni také květiny a dárkový koš s dobrotami.

Paní Marie žije v současné době v Domově pro seniory v Hranicích. Původně však pochází ze Sedlčan na Příbramsku, kde také prožila značnou část svého života. Ve svém vypravování zavzpomínala na svého manžela a děti. Byla ženou v domácnosti a vychovala dva syny. Paní Žemličková vyprávěla také o nelehkém profesním životě manžela, který byl lékařem. Vzpomínala na to, jak v denních i nočních hodinách odcházel za svými pacienty. Mnohdy prý spával oblečený, kdyby bylo nutné, aby se k pacientovi vydal bez dalšího prodlení.

V Domově pro seniory v Hranicích se cítí oslavenkyně dobře, žije zde již patnáct let. Trošku si posteskla, že se vidí jen velmi zřídka se svou rodinou, která žije daleko. A tak jsou pro ni návštěvy rodinných příslušníků vždy velkým svátkem.

Paní Žemličkové přejeme ještě jednou mnoho zdraví a sil do dalších let.


Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 30. 11. 2022 - 13:58