Domů Aktuality Díky podpoře kraje sledovaly ukrajinské děti divadelní představení v Chebu

Díky podpoře kraje sledovaly ukrajinské děti divadelní představení v Chebu

​Do Západočeského divadla v Chebu se v polovině listopadu vypravily desítky ukrajinských dětí s rodiči na představení s názvem „Dobrodružství tučňáků“. Malí diváci zhlédli představení, které má v repertoáru Divadlo zromanitostí z Mostu, a to přímo v ukrajinštině.

Západočeské divadlo v Chebu požádalo kraj o podporu formou zajištění autobusové dopravy. „Podařilo se nám zorganizovat celkem 4 autobusy, dva z Karlových Varů se zastávkou v Sokolově, další z Mariánských Lázní a z Aše se zastávkou ve Františkových Lázních. Mám radost, že se děti na chvíli zabavily, mohly sledovat představení v rodné řeči a z divadla odcházely bohatší o příjemný kulturní zážitek,“ uvedla uvolněná krajská zastupitelka Markéta Monsportová, která je zároveň předsedkyní Výboru pro národnostní menšiny.

Karlovarský kraj také každoročně přichází s nabídkou dopoledních vzdělávacích a kulturních pořadů pro všechny děti a mládež z mateřských, základních a středních škol. „V rámci krajského programu s názvem „Děti, mládež a kultura“ jen za letošní rok předškolní děti, žáci a studenti navštíví téměř 600 koncertů, vystoupení a divadelních představení. Z krajského rozpočtu jde na cesty školních kolektivů za kulturou a na zajištění kulturních akcí více než 4,5 milionu korun za rok,“ vyčíslila krajská radní Oľga Haláková.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 28. 11. 2022 - 15:35