Domů Aktuality Karlovarský kraj a projekt Senior Pas zvou seniory na kurzy asertivity a práce s chytrými telefony

Karlovarský kraj a projekt Senior Pas zvou seniory na kurzy asertivity a práce s chytrými telefony

Karlovarský kraj připravil ve spolupráci s projektem Senior Pas kurzy pro seniory. Konkrétně se jedná o kurz asertivity, který se uskuteční v Chodově, kurz „Jak na chytrý telefon“ pak mohou senioři navštívit v Sokolově a Mariánských Lázních.
Kurz asertivity je určen seniorům, kteří se chtějí dozvědět informace o tom, jak se bránit agresivnímu nátlaku a praktikám ze strany některých obchodníků. Naučí se rozpoznávat manipulaci a součástí programu bude i praktický nácvik asertivního chování v různých modelových situacích, v nichž se senioři často ocitají. Přednášejícími budou pracovníci Policie ČR. Kurz se uskuteční v Městské knihovně v Chodově, dne 13. 10. 2022 v čase 10-12 hodin.
 
Kurz „Jak na chytrý telefon“ naučí seniory ovládat chytrý telefon s operačním programem Android. Přednášející účastníkům poradí i v případě, kdy si chtějí senioři chytrý telefon teprve vybrat a koupit. Dozví se, jak správně provést základní nastavení, co znamenají položky v nastavení a menu. Kurz je určen pro úplné začátečníky nebo mírně pokročilé. Účastníci se mohou těšit na teoretické i praktické ukázky, jako například: seznámení se základy ovládání a nastavení telefonu, vytvoření účtu Google, synchronizace, služby volání, SMS, MMS, naučí se pracovat se správou kontaktů, dozví se základy o komunikaci prostřednictvím oblíbené aplikace – WhatsApp, o fotografování a multimediálních funkcích – video a hudba. Účastníci z řad seniorů budou též poučeni o bezpečnosti připojení k internetu. V závěru praktického kurzu bude prostor pro dotazy, případně pro pomoc s vlastními mobilními telefony seniorů.

Kurz zabývající se ovládáním chytrých mobilních telefonů se uskuteční  ve středu 19. 10. 2022 od 14:00 do 16:00 hodin na Městském úřadě Sokolov a následně pak ve čtvrtek 20. 10. 2022 od 10:00 do 12:00 hodin v Městské knihovně Mariánské Lázně.
 
Zájemci, kteří by se chtěli některého z kurzů zúčastnit, se musí přihlásit předem, a to buď pomocí e-mailu na adresu: info@seniorpasy.cz, nebo telefonicky na čísle 725 534 865. Záštitu nad kurzy převzal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 27. 9. 2022 - 10:24