Domů Aktuality Krajská knihovna Karlovy Vary se stala součástí průvodce Karlových Varů na platformě SmartGuide

Krajská knihovna Karlovy Vary se stala součástí průvodce Karlových Varů na platformě SmartGuide

Turisté a další návštěvníci mohou poznávat město Karlovy Vary pomocí plnohodnotného digitálního audio průvodce v podobě mobilní aplikace SmartGuide. Jedna z řady doporučených tras je zavede také do krajské knihovny, která je součástí trasy VARY°metro ZÁŽITEK. Uživatelé se v aplikaci dozví základní informace o knihovně, včetně nabízených služeb a zajímavostí v okolí. K dispozici mají i aktuální fotografie a textový záznam.

„Součástí knihovny je také Infocentrum, kde jsou k dispozici různé typy map, prodáváme vstupenky na sportovní, kulturní a společenské akce i jízdenky na autobus a vlak.  Proto je důležité, že si nás lidé najdou prostřednictvím moderní mobilní aplikace, v níž zjistí, co všechno u nás nabízíme,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

Aplikaci si mohou do svých telefonů nebo tabletů stáhnout jak uživatelé systému Android, tak iOS, z obchodů Google Play a App Store. V současné době nabízí návštěvníkům Karlových Varů téměř 30 různých tras. Celého průvodce lze stáhnout plně do offline módu včetně map a audia a ušetřit tak mobilní data.

Technologickou platformu SmartGuide pro publikování interaktivních audiovizuálních průvodců používá město Karlovy Vary nově. Dostupný je ve více než 600 světových destinací.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 15. 9. 2022 - 07:58