Domů Aktuality K nejoblíbenějším půjčovnám kol ČD Bike patří i ty v Karlovarském kraji

K nejoblíbenějším půjčovnám kol ČD Bike patří i ty v Karlovarském kraji

​Při svých výletech po České republice lidé často využívají možnost půjčit si kolo. Svědčí o tom množství půjčených kol v půjčovnách Českých drah ČD Bike. Mezi tři nejvyužívanější půjčovny patří dvě z Karlovarského kraje, a sice ta na karlovarském dolním nádraží a ve Františkových Lázních. ​ Od začátku letošního roku do konce července si kolo vypůjčilo už 3,5 tisíce lidí, stoupá také zájem o elektrokola nebo koloběžky.​

Nabídka ČD Bike se kvůli větší poptávce rozšiřuje o příslušenství ke kolům. „V poslední době čím dál častěji zákazníci využívají vypůjčená kola ČD Bike především na delší výlety a s tím také souvisí větší počet dotazů na možnost vypůjčit si ke kolu například cestovní brašnu. Na základě této poptávky jsme se proto rozhodli postupně půjčovny kol dovybavit a nabídku příslušenství rozšířit o cyklistické brašny na kola,“ říká Jana Rotreklová, manažerka projektu ČD Bike, a dodává: „Během letních měsíců je znát, že službu ČD Bike využívají hojně i rodiny s dětmi, a proto je větší zájem i o vypůjčení dětského vozíku za kolo či kolo s dětskou cyklosedačkou.“ Právě samostatné zapůjčení dětských vozíků za kolo je novinkou letošního roku v půjčovnách ČD Bike, letos si toto příslušenství mohou zákazníci půjčit v Třeboni a v Karlových Varech na dolním nádraží.

Všech 70 půjčoven ČD Bike je otevřeno od 1. dubna do 31. října. Po tomto datu zůstane otevřeno 12 poboček, které mají celoroční provoz. V letošním roce je nově otevřena pobočka v železničním muzeu v Lužné u Rakovníka a po rekonstrukci byl obnoven provoz pobočky ve stanici Litoměřice město. Podrobné informace o půjčovnách najdou zájemci na stránkách Českých drah.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 23. 8. 2022 - 14:07