Domů Aktuality Vydejte se na festival a za vínem v Karlovarském kraji

Vydejte se na festival a za vínem v Karlovarském kraji

V Karlovarském kraji se o víkendu koná řada zajímavých akcí. Jednou z nich je nepochybně hudební festival Povaleč a také 4. sokolovské slavnosti vína. Mezitím, co festival je již v plném proudu a můžete jej navštívit do soboty, v Sokolově se budou pohárky vína plnit právě v sobotu.

​Festival Povaleč se každoročně odehrává ve Valči na Karlovarsku. Nejedná se však o klasický hudební festival, konají se zde totiž workshopy, přednášky, výstavy moderního umění, koncerty klasické hudby, divadla, promítají filmy, zastoupení tu má také  sport či tanec.

Organizátoři chtějí sbližovat lidi z různých skupin a umožňovat rozvoj různorodé a kvalitní kultury. V neposlední řadě nabízí festival výjimečnou atmosféru a jedinečné prostředí. Ve Valči se nachází také velký barokní zámek a zámecká zahrada, v níž se koná podstatná část festivalu.

Festival Povaleč je možné navštívit do soboty 6. srpna. Program a další informace naleznete na webových stránkách festivalu.

Chutě a vůně Moravy ale i dalších míst, která jsou spojena s pěstováním vinné révy a výrobou vína, přivezou do Sokolova vinaři v sobotu 6. srpna. Od 14 hodin se totiž budou konat v prostorech nádvoří sokolovského zámku 4. sokolovské slavnosti vína. Kromě ochutnávek si budou moci návštěvníci dopřát také něco dobrého na zub a představí se cimbálovka Vltava.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 5. 8. 2022 - 09:30