Domů Aktuality Registrace na očkování proti COVID-19 druhou posilovací dávkou začíná 15. srpna

Registrace na očkování proti COVID-19 druhou posilovací dávkou začíná 15. srpna

​V souladu s rozhodnutím Ministerstva zdravotnictví ČR o očkování druhou posilovací dávkou proti onemocnění COVID-19 bude spuštěna registrace do očkovacího centra v KV Areně v Karlových Varech od 15. srpna 2022. 


Registrovat se na očkování přes systém crs.uzis.cz mohou osoby starší 18 let, které mají odstup od první posilovací dávky minimálně 4 měsíce a neprodělaly onemocnění COVID-19 v posledních třech měsících. Přeočkování je prováděno mRNA vakcínami - Comirnaty (BioNTech/Pfizer) a Spikevax (Moderna). Do této doby se lze očkovat bez registrace u praktických a ošetřujících lékařů nebo na vybraných místech, která naleznete na webu ockoreport.uzis.cz​.

Očkovací centrum funguje i nadále v KV Areně beze změny – vždy ve středu a v pátek od 16:00 do 18:00 hodin. Podle případného zájmu je centrum připraveno provozní dobu rozšířit.

Odborný názor České vakcinologické společnosti, resp. ministerstva zdravotnictví, je podat posilující dávku lidem nad 60 let, lidem s oslabenou imunitou, pracovníkům ve zdravotnictví, kteří pečují o občany s oslabenou imunitou, klientům v pobytových a sociálních službách a těm, kteří o ně pečují. Na tomto základě zdravotníci Karlovarské krajské nemocnice (KKN) oslovují sociální zařízení v našem regionu a řeší termín, kdy bude mobilním očkovacím týmem KKN této ohrožené skupině podána 2. posilovací dávka.

A kdy je vhodná doba pro  načasování 2. posilující dávky? Aby došlo k zajištění nejlepší ochrany před onemocněním COVID-19 na exponované podzimní měsíce a  protilátky pokryly podzimní vlnu, doporučuje se vakcinace na přelomu srpna a září či během září.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 22. 7. 2022 - 07:51