Domů Aktuality Karlovarská SOS vesnička získala nový sociální automobil

Karlovarská SOS vesnička získala nový sociální automobil

V prostorech SOS vesničky v Doubí se konalo slavnostní předání nového sociálního automobilu. Klíčky převzala vedoucí sociální pracovnice SOS vesničky Dana Lovečková z rukou ředitele společnosti Kompakt Pavla Černého. Předání se zúčastnil také  krajský radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár, protože pořízení vozu Dacia Lodgy podpořil také Karlovarský kraj, a to v rámci projektu Sociální automobil.

Projekt Sociální automobil se zaměřuje na podporu vozových parků dětských domovů, ústavů sociální péče, škol a dalších zařízení, která pracují s dětmi i dospělými, jež postihl nepříznivý osud. Do současné doby bylo díky tomuto projektu v republice předáno více než 800 vozidel.

Vůz bude využíván k dopravě dětí a k zajištění terénních služeb střediska SOS Kompas, které sídlí v SOS dětské vesničce. Cílem této služby je stabilizace vážně ohrožených rodin, které se nachází ve složité materiální situaci a nejsou schopny zajistit svým dětem podmínky pro jejich všestranný rozvoj. Aby bylo možné těmto rodinám pomoci, je nutná intenzivní sociální práce terénních pracovníků střediska, a to  v přirozeném prostředí rodiny, zejména v domácnostech. A právě také k cestám za těmito rodinami bude sociální automobil využíván.


Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 24. 6. 2022 - 08:01