Domů Aktuality Výstava připomene historii a současnost policejních sborů na Sokolovsku

Výstava připomene historii a současnost policejních sborů na Sokolovsku

Ve výstavní síni v přízemí Muzea Sokolov, které sídlí v sokolovském zámku, je možné zhlédnout výstavu s názvem Historie a současnost policejních sborů na Sokolovsku. Výstava bude zahájena vernisáží ve středu 18. 5. 2022 od 17 hodin.

Návštěvníci se mohou těšit například na listinu se zmínkou o sokolovském městském strážníkovi z roku 1817, uniformu sokolovského rodáka, jenž se stal vysokým policejním funkcionářem v době první republiky. Dále také na četnické a policejní uniformy, ty mohou návštěvníci znát z nejrůznějších filmů a televizních seriálů. Velkou zajímavosti výstavy je nepochybně také exponát amerického samopalu Thompson, který byl podstrčený v roce 1968 do propustku silnice nedaleko Tisové, a který se tak stal jednou ze záminek vstupu vojsk Varšavské smlouvy do ČSSR.

Mezi exponáty budou dále k vidění staré helmy sokolovských a loketských obecních strážníků z počátku 20. století. Děti jistě potěší zábavné úkoly a možnost vyzkoušet si části policejní výstroje.

K výstavě se váže také další doprovodný program v podobě přednášek a Dne s probační službou. O těchto akcích se více dozvíte na webových stránkách muzea.

Výstavu je možné zhlédnout do 28. srpna 2022, a to vždy od středy do neděle v čase 9-12 a 13-17 hodin.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 18. 5. 2022 - 11:59