Domů Aktuality V celostátním kole soutěže Zlatý erb zvítěžila města Cheb a Mariánské Lázně

V celostátním kole soutěže Zlatý erb zvítěžila města Cheb a Mariánské Lázně

Na konferenci „Internet ve státní správě a samosprávě“ (ISSS) v Královéhradeckém Kongresovém centru Aldis byly v rámci galavečera slavnostně vyhlášeny výsledky celostátního kola soutěže Zlatý erb. Jedná se o oblíbenou soutěž o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Letos proběhl už 24. ročník, ve kterém v kategorii měst zvítězil Cheb. Cenu místopředsedy vlády pro digitalizaci za nejlepší turistickou prezentaci získal turistický portál města Mariánské Lázně. Celkem se soutěže letos účastnilo úctyhodných 422 měst, obcí a dalších subjektů.

Celostátnímu kolu předcházel krajská kola soutěže, která se uskutečnila ve 13 krajích České republiky, a to od začátku dubna do poloviny května. Celkem se jich zúčastnilo 242 měst a obcí. 

V rámci celostátního kola soutěžilo také 111 elektronických služeb a 69 turistických prezentací. Elektronické služby byly v tomto roce hodnoceny pouze v celostátním kole, kdy proběhl předvýběr finalistů, a celostátní porota vybrala elektronické služby, které zaujaly svou originalitou, a především inovativností a užitečností pro občany.

Letos Zlatému erbu poskytl oficiální záštitu místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, soutěž zaštítil i Svaz měst a obcí ČR, podpořil ji Královéhradecký kraj, Hradec Králové, hlavním organizátorem byl spolek Český zavináč a hlavním partnerem byla IT společnost Gordic. Spolupořádala ji firma Triada.

V kategorii nejlepších webových stránek měst zvítězil Cheb, Cenu místopředsedy vlády pro digitalizaci za nejlepší turistickou prezentaci v kategorii pro města a obce získal Oficiální turistický portál města Mariánské Lázně. 

Posíláme gratulace do Chebu a Mariánských Lázní a přejeme mnoho skvělých nápadů pro další tvorbu.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 17. 5. 2022 - 08:32