Domů Aktuality Práce na Císařských lázních pokračují podle plánu, proinvestováno bylo zatím více než 493 milionů korun

Práce na Císařských lázních pokračují podle plánu, proinvestováno bylo zatím více než 493 milionů korun

Revitalizace národní památky Císařských lázní, jež se nachází v centru Karlových Varů, postupuje podle stanoveného časového harmonogramu. V komplexu, který nabídne zázemí pro Karlovarský symfonický orchestr,  koncertní multifunkční sál, infocentrum, muzejní expozice, kavárnu, čítárnu a badatelnu, se nyní pracuje na střeše atria i ve vnitřních prostorech.          

„V objektu se již dokončují hlavní zednické práce, v procesu jsou také restaurátorské práce na štukových prvcích a na dřevěném obložení. V rámci příprav na vestavbu koncertního sálu probíhá montáž ocelové střešní konstrukce a přímo v atriu jsou momentálně prováděny přípravné práce na fasádě. Již je hotova většina střech a téměř dokončena je také vzorová místnost,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

V rámci prací na střeše atria byla provedena demontáž stávající krytiny, sanace ocelové konstrukce, jež bude na místě zachována na žádost památkářů, dále vybetonování zpevňujícího věnce a montáž nové ocelové konstrukce. Původní konstrukce tak zůstane nezatížena. Na střeše budou umístěny trapézové plechy v tmavé barvě, po bocích pak bude umístěno pásové okno, jež zajistí přívod světla do prostoru. Uvnitř objektu probíhají práce na úpravě omítek včetně iluzivních tapet a fládrů.

Následovat budou ještě další práce například v podobě linkování kleneb stropů, fixace nástěnné výmalby, tónování parket, oprav vnější fasády a fasády atria. Dokončeny budou také restaurátorské práce v Zanderově sále.            

Do konce prvního čtvrtletí tohoto roku bylo prostavěno více než 493 milionů korun, předpokládaná částka za kompletní rekonstrukci se pohybuje kolem 1 miliardy korun, s vestavbou sálu pak kolem 1,3 miliardy korun. Práce na Císařských lázních  by měly být dokončeny v dubnu roku 2023.

Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 16. 5. 2022 - 08:12