Domů Aktuality Funky, bluesrock i klasická hudba. Na akci Kraj dokořán si vybere každý hudební fanouškek

Funky, bluesrock i klasická hudba. Na akci Kraj dokořán si vybere každý hudební fanouškek

Karlovarský kraj během letošního ročníku akce „Kraj dokořán“ opět nabídne program nabitý od rána až do večera. Kromě slam poetry, prezentace škol a firem, diskusí s osobnostmi, her a soutěží pro děti to taky bude hudební zážitek pro ty, kteří mají rádi mladé regionální kapely, zpěváky a famózní Karlovarský symfonický orchestr. Kraj dokořán se koná v pátek 17. června 2022 od 9 hodin v areálu krajského úřadu v Karlových Varech Dvorech.

Festival regionálních kapel odstartuje ve 14 hodin a příznivce našlapaného rocku, blues a funkových groovů přivede do varu šestičlenná parta Steven's z Karlovarska. Debutový singl "Enough" vydali na sklonku roku 2021, ale už v dubnu letošního roku vyhráli hlavní cenu poroty v soutěži Blues Aperitiv pořádané festivalem Blues Alive, která jim přinesla postup i na Blues Alive v polském Chorzówě a možnost být součástí programu festivalu Boskovice 2022. 

Na konci roku 2017 začala v Chebu hrát kapela Radiomaják. Fanoušky si získala sérií videí s živým záznamem ze zkušebny a první skladbou Cyklista. Od té doby byl slyšet zpěvák Lukáš Réda a Radiomaják snad na všech pódiích, akcích a festivalech v Karlovarském kraji, představili se jako předskokani Pokáče, Lenny a Mirai. 

Vítězem soutěže Top RoofTop talenty 2021 je sedmičlenná formace Funky Monx. Hudebníci z Karlovarska završí festival na Kraji dokořán svou energickou funkovou show. V našem kraji letos skupina vystupovala třeba na zahájení lázeňské sezóny v Karlových Varech.

Fanouškům a návštěvníkům Kraje dokořán se představí také MC Matheus, rapper ze Sokolova, jehož texty mají hloubku a bezpochyby by obstály i „na papíře“ jako básně. V loňském roce vydal své druhé album s názvem Domeček z karet, na němž  hip hop propojil s jazzovými prvky. 

Ti, kteří čekají na klasiku, nepřijdou zkrátka. V podvečerním vystoupení Karlovarského symfonického orchestru zazní od 17 hodin známé filmové skladby, mimo jiné melodie z Hvězdných válek, z filmu Lví král, Ledové království nebo Harry Potter a kámen mudrců. 

Těšíte se? Přijďte, jste srdečně zváni. Všechny informace a podrobnosti o programu Kraje dokořán najdete na webu akce, na krajských sociálních sítích, v Krajských listech a dalších platformách.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 11. 5. 2022 - 16:31