Domů Aktuality Zástupce kraje pokračoval v pracovních cestách za poskytovateli sociálních služeb

Zástupce kraje pokračoval v pracovních cestách za poskytovateli sociálních služeb

​Zmapovat situaci v sociálních službách na území regionu si dal za cíl krajský radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár. Zamířil proto do  nízkoprahových center a azylových domů v Karlových Varech, Sedleci, Sokolově a Chebu, kde se setkal s vedením zařízení, zaměstnanci a klienty, kteří služby využívají.

V Azylovém domě Armády Spásy v Sedleci u Karlových Varů diskutovat s ředitelem azylového domu Martinem Roušalem. Ten ocenil změny, které Karlovarský kraj provedl v systému financování sociálních služeb a popsal, jak azylový dům v Sedleci v době epidemie COVID-19 velmi dobře posloužil jako zázemí pro izolaci nemocných klientů.
 
Cesta radního pokračovala do nízkoprahového denního centra pro osoby bez přístřeší a noclehárny Armády spásy v Karlových Varech, do nízkoprahového denního centra  Pomoc v nouzi v Sokolově a na závěr navštívil azylový dům, nízkoprahové denní centrum a noclehárnu Diecézní charity Plzeň v Chebu. „Z pracovní návštěvy mám velmi pozitivní dojmy. Je vidět, že organizace mimo jiné investují do zařízení. Materiální úroveň azylových domů odpovídá přinejmenším běžným ubytovnám. Na noclehárnách a „nízkoprazích“ je vidět, že funguje spolupráce s obcemi,“ uvedl Robert Pisár.
 
Kapacita všech navštívených zařízení je aktuálně dostačující a bývá využita většinou z 80 procent.  „Podle informací  těchto poskytovatelů se jen výjimečně se stane, že poptávka klientů je větší. I tyto případy se třeba v Karlových Varech a v Chebu v jednotlivých zařízeních snaží vyřešit, alespoň tzv. „teplou židlí“ a klienty neodmítat,“ uzavřel Robert Pisár.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 11. 4. 2022 - 13:20