Domů Aktuality Kraj vyhlásil výtvarnou výzvu pro školáky na téma digitálních závislostí

Kraj vyhlásil výtvarnou výzvu pro školáky na téma digitálních závislostí

Žáci základních škol se mohou zúčastnit nově vyhlašované výtvarné soutěže Karlovarského kraje s názvem „Digitální závislosti pohledem dětí“. Děti a mladí lidé se tak budou aktivně podílet na tvorbě nové krajské preventivní kampaně. Výtvarná dílka, která v soutěži uspějí, budou zařazena do chystaných publikací o nadužívání digitálních technologií a o riziku vzniku závislosti. 

Publikace připravuje k vydání Odbor bezpečnosti a krizového řízení Krajského úřadu Karlovarského kraje. „Půjde o tři brožury určené rodičům dětí různých věkových kategorií od předškolního věku až po dospívající. Tématem publikací je nadměrné užívání digitálních technologií a rizika vzniku závislosti, které s tím souvisí. Rádi bychom publikace zpestřili ilustracemi samotných dětí, které se tímto způsobem zapojí do  preventivních aktivit,“ uvedla krajská protidrogová koordinátorka Martina Valentová.

Veškeré informace a podmínky k účasti v soutěži včetně přihlašovacího formuláře najdou zájemci na stránkách Bezpečnostního portálu Karlovarského kraje. K dispozici je i informační plakát (478,42 KB, PDF). Pro dotazy a více informací můžete také kontaktovat krajskou protidrogovou koordinátorku, Bc. Martinu Valentovou (e-mail: martina.valentova@kr-karlovarsky.cz, mobil: 736 650 380, telefon: 354 222 197).

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 23. 2. 2022 - 16:55