Domů Aktuality Senioři Karlovarského kraje budou moci čerpat výhody Senior Pasu i v letošním roce

Senioři Karlovarského kraje budou moci čerpat výhody Senior Pasu i v letošním roce

Rada Karlovarského kraje odsouhlasila podporu projektu Senior Pas i v roce 2022 částkou ve výši 1 milion korun. Senioři tak budou moci nadále čerpat výhody a slevy u vybraných partnerů.

„V současné době je v Karlovarském kraji 19 tisíc držitelů karet Senior Pasu. V letošním roce se chystáme provést průzkum efektivity využitelnosti karet, tedy kolik držitelů je skutečně využívá, v jaké struktuře a kde nejčastěji slevy čerpají.   Na základě získaných informací pak vyhodnotíme, zda není nutná jakákoliv úprava,“ uvedl radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár.    

Peníze budou využity na realizaci aktivit nezbytných pro fungování projektu. Mezi tyto aktivity patří například nábor poskytovatelů slev a výhod, vydání nových karet a jejich distribuce, aktualizace webu Senior Pasu, administrace rozšířené verze mobilní aplikace a další. Z finančních prostředků bude hrazena realizace vzdělávacích akcí, kterými jsou například Den seniorů 2022, Kurz asertivity pro seniory, Kurz „Jak na chytrý telefon“, Trénink paměti pro seniory a další.

Senior Pas umožňuje seniorům od věku 55 let čerpat slevy  a výhody v oblasti volnočasových a sportovních aktivit, zdraví, lázeňství a wellness, stravování, ubytování a cestování. Držitelé Senior Pasu mohou využít také zvýhodněného vstupného do muzeí a galerie, nebo uplatnit slevu na nákupy spotřebního zboží bez ohledu na odvětví.  

Držitelé karet Senior Pas mohou také využívat mobilní aplikaci, která nabízí uživatelům slevy, výhody a informace na jednom místě. V prostředí aplikace je dostupný také aktuální katalog slev a v případě aktivní GPS, mohou vyhledat slevy ve svém okolí. Uživatelé z Karlovarského kraje ocení i informace o složkách Integrovaného záchranného systému. V případě potřeby je uživatel navigován na nejbližší z těchto složek. Pomocí aplikace jsou uživatelům zasílány pravidelná oznámení o novinkách, blížících se akcích a další. Aplikace v běžném použití funguje bez internetového připojení, takže nepotřebujete Wi-Fi, ani mobilní data. Zdarma ke stažení pro operační systém Android a iOS. V případě potíží, potřeby pomoci s instalací nebo dalších dotazů ohledně aplikace, je možné volat na telefonní číslo: +420 773 769 997. Linka je obsluhována od pondělí do pátku v čase od 8 do 16 hodin.        

O finanční podpoře projektu Senior Pas bude rozhodovat ještě Zastupitelstvo Karlovarského kraje dne 28. 2. 2022


Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 31. 1. 2022 - 13:32