Domů Aktuality Vánoční stromek Naděje zazáří i na Krajském úřadě Karlovarského kraje

Vánoční stromek Naděje zazáří i na Krajském úřadě Karlovarského kraje

Karlovarský kraj se letos zapojil do charitativní vánoční akce organizované Interním oddělením Nemocnice Sokolov. Prostřednictvím vánočního stromku s přáníčky budou moci lidé pořídit dárky pro děti z dětských domovů. Vánoční stromek Naděje se rozsvítí od první adventní neděle 28. listopadu 2021 ve vestibulu budovy A krajského úřadu, seznam přání je k dispozici na krajských internetových stránkách.
​Další Vánoční stromky Naděje mohou lidé vidět během prvního adventu také v dalších místech kraje, kromě jiného je stromek od poloviny listopadu umístěn v centrálním registru Nemocnice Sokolov. Přání se budou plnit dětem z dětských domovů v Chebu, v Horním Slavkově, v Aši, v Mariánských Lázních a v Plané u Mariánských Lázní. „Velmi rádi jsme se do akce zapojili a doufám, že se podaří splnit všechna dětská přání. Kdy jindy bychom měli dětem dělat radost, než právě o Vánocích,“ řekl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Vybraný dárek může zakoupit kdokoliv, seznam přání, v němž jsou například hodinky, sluchátka a oblečení, najdou zájemci na krajském webu:
Jakmile si budoucí „Ježíšci“ vyberou přání, které chtějí splnit, musí telefonicky kontaktovat zaměstnance krajského úřadu na čísle 354 222 327 či 601 214 122 a domluvit se na datu a hodině předání zakoupeného dárku. Ten je nutné dopravit do 2 dnů od telefonátu na krajský úřad. Příjem dárků končí 15. prosince 2021, poté budou organizátory akce rozvezeny do dětských domovů.
Do akce se kromě Karlovarského kraje zapojila také města Sokolov, Horní Slavkov a další firmy a instituce.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 25. 11. 2021 - 11:06