Domů Aktuality Karlovarská agentura rozvoje podnikání připravila další z inovačních workshopů

Karlovarská agentura rozvoje podnikání připravila další z inovačních workshopů

​Karlovarská agentura rozvoje podnikání (KARP) připravila další ze série podzimních inovačních workshopů, tentokrát se zaměří na téma „3D tisk a možnosti jeho využití v praxi“. Workshop je určen pro začátečníky i pokročilé tiskaře a je zdarma.
K čemu slouží 3D tisk? Co se pomocí 3D tiskáren dá vykouzlit? Jaké materiály je možné pro tisk využít? Nejen to se v rámci interaktivního a prakticky zaměřeného workshopu účastníci dozví. Lektory budou primárně výzkumníci a technici ze Západočeské univerzity v Plzni, kteří se této problematice věnují již řadu let, a to jak z pohledu praktického tak výzkumného.

Demonstrovány budou výsledky z řady realizovaných projektů ve spolupráci s průmyslovými firmami, ale také aktuální výstupy výzkumných aktivit zaměřujících se například na 3D tisk forem pro vstřikolisy nebo recyklaci tiskových prášků. Ačkoliv primární zaměření je tentokrát na průmyslové využití, představeny budou i možnosti využití 3D tisku v designu, při výrobě keramiky a porcelánu nebo pro výrobu protéz.

Úvodní část workshopu bude věnována základním informacím o technikách 3D tisku, používaných materiálech a přípravě dat pro tisk. Registraci na workshop lze provést na webových stránkách KARP        

Workshop zaměřený na využití 3D tisku se uskuteční 3. listopadu 2021 v podnikatelském inkubátoru KANOV v Karlových Varech v čase od  9.00 do 12.00 hod.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 21. 10. 2021 - 10:55