Domů Aktuality Krajské listy představují v říjnu čtenářům svou novou podobu

Krajské listy představují v říjnu čtenářům svou novou podobu

Říjnové číslo Krajských listů se poprvé ukáže svým čtenářům v moderním časopisovém formátu a nabídne nové rubriky, seriál o transformaci, neboli přeměně kraje, či rozhovor s osobností. Čtenáři, kteří o to projevili zájem, dostanou nové Krajské listy do schránek, k mání ale budou i v obcích, knihovnách po celém regionu a v domovech pro seniory. 

Elektronická verze měsíčníku je také k dispozici na krajském informačním portálu (5,83 MB, PDF). „Hlavním smyslem té změny bylo zlepšit dostupnost Krajských listů, jejichž distribuce v uplynulých letech vázla a měsíčník se opakovaně nedostával do schránek mnohých občanů. Proto nyní umožňujeme lidem odběr v elektronické podobě na zadanou e-mailovou adresu a dodávání tištěných vydání těm lidem, kteří projevili předem zájem, do jejich schránek. Zároveň máme připravené výtisky pro knihovny, domovy pro seniory a pro obce. Celkem jde asi o 3 tisíce kusů. Tvář Krajských listů i jejich obsah jsme se snažili proměnit tak, aby byl měsíčník užitečným zdrojem informací o činnosti vedení kraje a krajského úřadu, ale také o kulturním a dalším dění v regionu a o životě v obcích,“ upřesnil hejtman Petr Kulhánek.

Nově Krajské listy nabízejí rubriku „Napsali jste nám…“, ve které se budou zveřejňovat postřehy a podněty obyvatel kraje. V pravidelném rozhovoru se čtenáři budou moci seznámit s některou z osobností regionu. „Občas slýcháme, že občané nerozumějí pojmu transformace, té přeměně, kterou kraj prochází a která souvisí s odklonem od uhlí směrem k novým zdrojům energie. Proto začínáme v Krajských listech s novým seriálem, v němž chceme představit základní pojmy této přeměny a popsat strategické projekty, na jejichž realizaci je možné získat evropské peníze,“ dodal hejtman.

Karlovarský kraj nabízí obyvatelům regionu možnost odběru Krajských listů v elektronické podobě. Pro přihlášení je nutné zadat do formuláře e-mailovou adresu, na kterou budou noviny každý měsíc rozesílány. Zájemcům, kteří by si noviny rádi přečetli v tištěné podobě, je určena druhá možnost distribuce, prostřednictvím rozesílání výtisků v papírové podobě přímo do poštovní schránky adresáta. Pro odběr Krajských listů poštou je nutnévyplnit registraci. Přihlášení k odběru novin v papírové i elektronické podobě je možné provést také pomocí e-mailu na adresu: jitka.cmokova@kr-karlovarsky.cz.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 19. 10. 2021 - 07:36