Domů Aktuality Užijte si barvy podzimu v Mariánských Lázních

Užijte si barvy podzimu v Mariánských Lázních

​Ldé, kteří mají rádi barvy, jimiž podzim barví listy na stromech,  budou mít jedinečnou příležitost užít si opravdový svátek v lázeňském městě. V neděli 17. října se návštěvníci města i jeho obyvatelé budou moci zúčastnit komentované prohlídky "Barevný stromový podzim v Mariánských Lázních", kterou připravil Jaroslav Michálek při příležitosti oslav Dne stromů.
Jaroslav Michálek pracuje v Muzeu Sokolov jako přírodovědec a zabývá se tématem významných českých stromů již zhruba 50 let. K jeho oblíbeným stromům v Mariánských Lázních patří třeba barevné buky u kostela Nanebevzetí Panny Marie nebo jilm vaz u Ferdinandova pramene. Začátek prohlídky bude v centu města u Balbínova pramene v 9. 45 hodin. Trasa prohlídky povede přes Skalníkovy sady, lunapark a park u Lesního pramene, zakončena bude u Ferdinandova pramene.  

Mariánské Lázně se mohou pyšnit existencí Dendrologické stezky Václava Skalníka, na které mohou návštěvníci vidět i 200 let staré stromy. Všechny dřeviny na této stezce jsou označeny porcelánovými jmenovkami. Stezka byla vytvořena také proto, aby podpořila zájem návštěvníků a obyvatel o prostředí lázeňského města s důrazem na jeho přírodní bohatství.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 15. 10. 2021 - 12:22