Domů Aktuality Letošní soutěžní online kvíz pro školáky o internetové bezpečnosti odstartoval

Letošní soutěžní online kvíz pro školáky o internetové bezpečnosti odstartoval

Žáci a studenti základních a středních škol v Karlovarském kraji se mohou i letos zapojit do soutěže o atraktivní ceny v projektu Kraje pro bezpečný internet. Cílem soutěžních kvízů je informovat jednu z nejzranitelnějších skupin pohybujících se na internetu, tedy děti a mládež, o bezpečném užívání informačních technologií. 

Soutěžní online kvízy včetně pravidel jsou dostupné na internetových stránkách projektu a zájemci se mohou zapojit do soutěže až do 28. února 2022. Ti zvídavější si mohou zasoutěžit i v Kvízu PLUS, který je určen pro opravdové znalce problematiky elektronické bezpečnosti. „Kriminalita v prostředí internetu každoročně stoupá. Objevují se nové sofistikovanější trestné činy, jejichž oběťmi jsou často právě děti. Mladí lidé se ale zároveň takových skutků taky sami dopouštějí. Proto budeme rádi, když si díky kvízům prohloubí znalosti rizik internetu a pravidel, která je třeba pro vlastní bezpečnost dodržovat. Do soutěže se mohou žáci a studenti zapojit jak sami doma, tak s pedagogem a ostatními spolužáky během vyučování. Příjemným bonusem jsou výhry v podobě Xboxu, tabletu nebo chytrých hodinek,“ popsal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.  

 Pro tento rok Karlovarský kraj nově vyhlásil také soutěž škol. Základní a střední škola s největším počtem řešitelů soutěžního kvízu získá poukázku v částce 15 tisíc korun na nákup vybavení (hardware i software) či pomůcek souvisejících se zvýšením bezpečnosti žáků při jejich školní práci v prostředí internetu. Po ukončení soutěží budou vítězní řešitelé informováni o předávání cen. Vítěz krajského finálového kola soutěžního Kvízu PLUS bude reprezentovat Karlovarský kraj na celostátním finále. 

Projekt má záštitu Asociace krajů ČR. Jeho součástí jsou rovněž edukativní materiály pro pedagogy, rodiče, seniory či policisty. Ceny do soutěže poskytuje společnost Microsoft, GORDIC a sdružení CZ.NIC.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 12. 10. 2021 - 08:19