Domů Aktuality Muzeum Cheb zve na Bramborobraní

Muzeum Cheb zve na Bramborobraní

Již popáté se v Muzeu Cheb uskuteční Podzimní slavnosti, které připomínají tradiční chebské Vincentské (hruškové) slavnosti. Hrušky však nahradí brambory, a tak se mohou návštěvníci 25. září 2021 těšit na prezentaci podzimní sklizně, ochutnávky, prodej regionálních specialit a vyhodnocení soutěží pro děti i dospělé.

Program slavností bude zahájen v 10 hodin na nádvoří muzea, a to vystoupením skupiny mažoretek. V rámci doprovodného programu pak vystoupí také pěvecký sbor 5. základní školy „Koťata“. Připravena budou i další hudební vystoupení. Tvořivé duše se mohou těšit na bramborový výtvarný workshop nebo na perníkářskou dílnu.

Pokud znáte nějaký speciální recept na pochutinu z brambor nebo si myslíte, že takovou dobrotu zvládnete lépe než ostatní, pak máte šanci se zúčastnit soutěže o nejchutnější bramborovou specialitu. Svůj pokrm přineste v sobotu mezi 10. a 11. hodinou do muzea, kde budou všechny výtvory posouzeny.

V rámci slavností budou vyhlášeny výsledky rodinné výtvarné soutěže „Bramborová podzimní dekorace“. Všechny odevzdané práci si budou moci návštěvníci prohlédnout na výstavě. V 15 hodin převezmou své ceny společně vítězové nejhezčích dekorací i nejlepších kulinářských výtvorů.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 24. 9. 2021 - 10:39