Domů Aktuality Hejtman se setkal s bývalými politickými vězni

Hejtman se setkal s bývalými politickými vězni

​ Bývalí vězňové nacistických koncentračních táborů žijící v našem kraji a političtí vězni, kteří byli odsouzeni komunistickým režimem a následně rehabilitováni, zavítali v tomto týdnu na Krajský úřad Karlovarského kraje, aby se setkali s hejtmanem Petrem Kulhánkem a převzali z jeho rukou symbolický dar.​
„Jsem velmi rád, že se v této době můžeme vidět osobně, což v uplynulých měsících nepřicházelo kvůli koronavirové nákaze v úvahu. Karlovarský kraj by chtěl symbolickým darem podpořit vás všechny, kteří jste v uplynulých letech zažili utrpení nacistických koncentračních táborů, či jste byli odsouzeni komunistickým režimem za své názory a přesvědčení. Vaše činy si musíme připomínat nejen my, ale hlavně mladá generace, která nic z těch hrůz nezažila.  Ať vám zdraví ještě dlouho slouží,“ popřál účastníkům setkání Petr Kulhánek. S přítomnými pak diskutoval o jejich názorech na období koronavirové pandemie, které mnozí vnímají jen jako jednu z životních etap, se kterou se musí vyrovnat tím spíš, že v minulosti přestáli mnohem větší hrozby.

Symbolický finanční dar patří 12 osobnostem z našeho regionu, které jsou sdruženy v Konfederaci politických vězňů a v Českém svazu bojovníků za svobodu. 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 24. 9. 2021 - 14:36