Domů Aktuality Galerie a muzea Karlovarského kraje se znovu otevřou návštěvníkům

Galerie a muzea Karlovarského kraje se znovu otevřou návštěvníkům

Na základě rozvolnění mimořádných opatření otevřou své brány kulturní instituce Karlovarského kraje. Návštěvníci se tak mohou znovu těšit do muzeí a galerií, které připravily řadu výstav a zajímavostí. Nezapomeňte však, že je i nadále nutné dodržovat hygienická pravidla. 

Již od úterý 4. 5. 2021 budou veřejnosti přístupné: Galerie umění Karlovy Vary s výstavou Ludmily Padrtové – Krajinou k abstrakci, Interaktivní galerie Becherova vila připravila Ohlédnutí II. Tomáše Bíma a Galerie výtvarného umění v Chebu představí soubor děl Jaroslavy Pešicová – Kočky, psi a Robert Rauschenberg. Pozadu nezůstává ani chebské Retromuseum s výstavou „Roky ve výloze. Sonda do aranžování výkladních skříni v Československu 1955 – 1989“ a navštívit bude možné také Galerii 4 a výstavu „Jan Šibík – 30 let“.

Ve středu se znovu otevřou také Muzeum Sokolov, které zve své návštěvníky na geologickou expozici ve sklepení zámku, zatím však bez prohlídky sokolovského pokladu. Geologickou expozici mohou zájemci zhlédnout také v Hornickém muzeu Krásno. Pokud vás zajímá téma „Lidová architektura Chebska“, určitě se vydejte do Muzea Cheb. V Muzeu Karlovy Vary bude k vidění výstava „Tři příběhy, tři kostely“ a pokud budete mít cestu do Jáchymova, pak můžete v Královské mincovně navštívit výstavu Mýtus Atom.

V pátek by se pak měl s největší pravděpodobností dočkat otevření také Letohrádek Ostrov, který hostí výstavy Jaroslavy Pešicové „Jeviště nekonečných příběhů – Grafické listy ze sbírek galerie“ a Josefa Jíry „Divadlo světa“.

V plném provozu jsou již také všechna oddělení Krajské knihovny Karlovy Vary. Od 15. května bude obnoven i tradiční sobotní provoz.

S ohledem na trvající zákaz skupinových prohlídek není možné otevření Štoly č. 1 a dolu Jeroným. O otevření těchto hornických památek Vás budeme informovat.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 3. 5. 2021 - 16:58