Domů Aktuality Začíná modernizace silnice od lomu Vítkov na Podstrání

Začíná modernizace silnice od lomu Vítkov na Podstrání

Karlovarský kraj zahájil nejnákladnější investiční akci v oblasti dopravy v tomto roce. Jedná se o modernizaci silnice II/210, která vede od sokolovské části Vítkov – lom směrem na obec Podstrání. Stavba bude rozdělena do sedmi úseků a bude se konat za částečného omezení provozu.

„Kromě modernizace této silnice bude provedena také rekonstrukce mostu přes Lobezský potok. Po dokončení prací by se měla výrazně zvýšit bezpečnost provozu v tomto úseku. Celkové náklady akce, kterou považujeme zejména z hlediska finančního za největší v roce 2021, jsou vyčíslené na 180 milionů korun. Z této částky by mělo být v letošním roce proinvestováno zhruba 90 milionů korun,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Bureš.

V rekonstruovaném úseku silnice dojde k jejímu rozšíření a pomocí opěrných zdí bude zajištěna její stabilita. Modernizace se dočkají také stávající svodidla, která budou doplněna novými. Komunikace bude osazena stálým dopravním značením.

Vzhledem k tomu, že budou práce realizovány na území Chráněné krajinné oblasti Slavkovský les, bude nutné je provádět s maximálním ohledem na životní prostředí a chráněné rostliny a živočichy.
Provoz bude v místě stavby řízen semaforem.

Tato akce je podpořena z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury. Stavební práce by měly být dokončeny v říjnu roku 2022.

Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 30. 4. 2021 - 12:23