Domů Aktuality Karlovarský kraj podpoří akci Dny stavitelství a architektury

Karlovarský kraj podpoří akci Dny stavitelství a architektury

​Rada Karlovarského kraje odsouhlasila poskytnutí finančního příspěvku ve výši 350 tisíc korun Regionálnímu stavebnímu sdružení Karlovy Vary na uspořádání akce Dny stavitelství a architektury Karlovarského kraje.        

„Dny stavitelství a architektury jsou již tradiční akcí v našem regionu. Její součástí je také oblíbená soutěž Stavba roku, která se v loňském roce nemohla kvůli nepříznivé epidemiologické situaci uskutečnit. Letos se proto bude konat vyhodnocení obou ročníků najednou. Poskytnutím finančního příspěvku chceme také projevit podporu organizátorům, kteří ani v této nelehké době neztrácejí naději a snaží se, v rámci možností, probudit společenské dění zpět k životu,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek

Součástí Dnů stavitelství a architektury Karlovarského kraje je například soutěž středních průmyslových škol stavebních, mezinárodní konference Městské inženýrství, vyhlášení ankety Osobnost stavitelství nebo dny otevřených dveří na různých stavbách a ve školách. V neposlední řadě se, v případě výrazného zlepšení epidemiologické situace, uskuteční slavnostní společenský večer, kde budou vyhodnoceny soutěže a vítězové převezmou své ceny.

Finanční prostředky budou využity na organizační a technické zajištění akce, jejímž cílem je propagace a podpora stavebnictví a kvalitní architektury na území Karlovarského kraje.

Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 31. 3. 2021 - 11:06