Domů Aktuality Hejtman jednal se zástupci Nadačního fondu západočeských olympioniků a přislíbil jim podporu

Hejtman jednal se zástupci Nadačního fondu západočeských olympioniků a přislíbil jim podporu

Karlovarský kraj každoročně podporuje činnosti Nadačního fondu západočeských olympioniků. Hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek se proto setkal s předsedou správní rady a držitelem stříbrné medaile z letních olympijských her v Mnichově z roku 1972 Vladimírem Jarým a jednání se zúčastnila také místopředsedkyně Krajské organizace České unie sportu Jitka Peřina.
Zástupci nadačního fondu hejtmana seznámili s hlavní činností a cílem této iniciativy, kterým je zejména podpora bývalých sportovců za západu Čech, kteří v minulosti úspěšně reprezentovali československé barvy na olympijských hrách, mistrovstvích světa, na mistrovstvích Evropy či jiných světových soutěžích. Fond ale nepodporuje pouze sportovce. Snaží se pomoci také trenérům a funkcionářům, kteří se významnou měrou podíleli na přípravě a výchově sportovců.   

„Je mi velmi sympatické, že nadační fond myslí na zasloužilé sportovce a činovníky, kteří v seniorském věku žijí mnohdy na hraně sociálních jistot. Přitom svou vlast reprezentovali bez nároku na jakoukoliv finanční odměnu, jež by je zabezpečila do budoucna. Kromě příspěvku, který fondu poskytujeme z rozpočtu Karlovarského kraje, se pokusíme společně oslovit i další subjekty ze soukromého sektoru a požádat je o zapojení do fondu. Budeme rádi, pokud kdokoliv zváží svou podporu olympionikům a kontaktuje nás. Považuji za důležité, aby se na bývalé špičkové sportovce nezapomínalo,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.  

Karlovarský kraj ve spolupráci s nadačním fondem pořádá každoročně slavnostní setkání členů Regionálního klubu olympioniků, kde předává finanční dary osobnostem, které tvořily historii sportu a ocitly se v tíživé zdravotní či životní situace.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 24. 2. 2021 - 14:33