Domů Aktuality Karlovarský kraj podpoří letiště v Karlových Varech v provozování letů do Bulharska

Karlovarský kraj podpoří letiště v Karlových Varech v provozování letů do Bulharska

​Do bulharského Burgasu by se mohli v letní sezóně vydat cestující z letiště v Karlových Varech. Pokud to pandemická situace v ČR a v Evropě dovolí, jednalo by se o 13 charterových letů na zájezdy pořádané společností ČEDOK, která projevila zájem o provozování letů.



„Poptávka našich obyvatel po možnosti létat z karlovarského letiště do oblíbených destinací na dovolené je stále velká. Budeme doufat, že se situace ohledně koronavirové pandemie zlepší natolik, aby cestující mohli charterové lety v období od 21. června do 21. září z letiště Karlovy Vary využít. Karlovarský kraj tuto možnost podpoří částkou 1, 3 milionu korun, což je příspěvek na pokrytí zvýšených nákladů na let z důvodů přeletu letadla z Prahy a jednoho mezipřistání v Pardubicích. Zpět by se letělo bez mezipřistání. Přispívat budeme jen na uskutečněný let,“ vysvětlil náměstek hejtmana Jan Bureš s tím, že finanční podporu ještě musí schválit krajské zastupitelstvo.

Letiště Karlovy Vary také bude pokračovat  ve slevovém programu pro letecké společnosti, který je nově kromě pravidelných linek rozšířen i na nepravidelné linky. Mimořádná podpora pak může směřovat pouze k těm společnostem, které na sebe přebírají obchodní riziko rentability linky. „Pro rok 2021 se ale uvažuje pouze s podporou zahájení pravidelných letů společnosti POBEDA na lince z Moskvy do Karlových Varů, v období květen–září 2x týdně a říjen–prosinec 3x týdně, celkem 83 letů, s průměrnou obsazeností letadla 85 %, tj. 160 cestujících na každém příletu,“ dodal jednatel Letiště Karlovy Vary Jiří Pos.



Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 24. 2. 2021 - 14:17