Domů Aktuality Karlovarský kraj a Biskupství plzeňské vyhlašují soutěž u příležitosti 1100. výročí úmrtí svaté Ludmily

Karlovarský kraj a Biskupství plzeňské vyhlašují soutěž u příležitosti 1100. výročí úmrtí svaté Ludmily

Karlovarský kraj a Biskupství plzeňské vyhlašují u příležitosti 1100 let od smrti sv. Ludmily soutěž pro děti a mládež z Karlovarského kraje. Klání je rozděleno do pěti kategorií – pro děti od 3 do 6 let, dále 1. – 3. třída, 4. – 6. třída, 7. – 9. třída a poslední kategorie je určena středoškolákům.   
Tématem soutěže je „Babička“ a účastníci si mohou vybrat, jestli ztvární, či popíší svou babičku, nebo se inspirují postavou kněžny Ludmily. Více o jejím životě se dozvíte v tomto textu (273,71 KB, PDF).

Pro výtvarné zpracování platí tato pravidla – formát A3, libovolná technika.       
Literární výtvory by měly mít maximální rozsah 1 – 2 strany formátu A4, je možné psát formou prózy či poezie. Povoleno je také využít různé styly a druhy písma. Možná je také kombinace literární a výtvarné formy v jedné soutěžní práci.         
Pravidla povolují také tvorbu za pomocí moderní techniky, kdy se mohou soutěžící zapojit s vytvořenou animaci, videem nebo prezentací na téma „Babička“.          

Uzávěrka soutěže je 31. srpna, díla je možné zaslat poštou na adresu: Biskupství plzeňské, nám. Republiky 35, 301 00 Plzeň nebo na e-mailovou adresu: ludmila@bip.cz. K práci je nutné uvést název či stručný popis díla, svoji adresu, třídu, do které chodíte, věk a e-mailovou adresu a případně souhlas s předáním díla. Ta budou po vyhlášení a ukončení soutěže předána seniorům, které zejména v této době trápí nedostatek kontaktu s okolím. Senoři pak budou moci oslovit autora práci, jíž budou obdarováni.
 
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 22. 2. 2021 - 08:46