Domů Aktuality Karlovarský kraj předal ředitelům středních škol notebooky, které zakoupil z finančního daru

Karlovarský kraj předal ředitelům středních škol notebooky, které zakoupil z finančního daru

Karlovarský kraj získal v loňském roce finanční dar od společnosti ČEPS a.s. ve výši 390 tisíc korun. Tyto peníze využil k nákupu notebooků, které nyní předal vybraným středním školám v regionu. Přispět mají zejména ke zlepšení technického zabezpečení distanční výuky.

„Jsme velmi vděční za tento finanční dar. V současné době, kdy jsou školy závislé na distanční výuce, která probíhá za pomoci moderní techniky, je zásadní, aby disponovaly kvalitním vybavením. To může pomoci k tomu, aby se již tak náročná výuka konala bez zbytečných technických problémů. A právě k tomu mohou přispět i nové notebooky, které si převzali ředitelé škol,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství a mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.

Ředitelé Střední školy živnostenské Sokolov, Střední odborné školy stavební Karlovy Vary, Integrované střední školy technické a ekonomické Sokolov a Integrované střední školy Cheb převzali celkem 24 notebooků, každá ze škol tak získala 6 kusů.

„Výběr škol, které notebooky získaly, není náhodný. Oslovili jsme všechny krajem zřizované školy, abychom zjistili jejich stávající situaci s vybavením pro distanční výuku. Právě u těchto čtyř byla největší potřeba výměny, a to z důvodu zastaralosti IT techniky,“ doplnil radní Jindřich Čermák.




Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 19. 2. 2021 - 08:31