Domů Aktuality Mobilní odběrové místo v Pomezí nad Ohří zůstává zatím v provozu

Mobilní odběrové místo v Pomezí nad Ohří zůstává zatím v provozu

​Zájem přeshraničních pracovníků, kteří dnes v Pomezí nad Ohří využili možnost provedení antigenního testu v mobilním odběrovém místě u hranic s Bavorskem, je stále velký. Kvůli nutnému zabezpečení dalšího provozu mobilního odběrového místa požádal kraj o pomoc Armádu ČR. 

Odběrové místo nechal zřídit Karlovarský kraj ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem, aby usnadnil situaci pendlerům, kterým SRN zpřísnilo podmínky vstupu do země. „Poptávka ze strany pendlerů neustává, z mého pohledu je proto velmi účelné toto odběrové místo zachovat. Domluvili jsme se s hasiči, že zítra, v úterý 26. ledna, bude mobilní odběrové místo opět provádět testy od 4:00 hodin ráno. Personální kapacity HZS jsou ale omezené, z toho důvodu jsem kontaktoval zástupce Centrálního řídicího týmu plukovníka Petra Šnajdárka, který pomoc vojáků na základě žádosti Karlovarského kraje předběžně přislíbil,“ upřesnil hejtman Petr Kulhánek.

A
ntigenní testování zdarma mohou lidé absolvovat v ČR jednou za 5 dní. Pro samoplátce mobilní odběrové místo není určeno. Řidiči, kteří pojedou na test, musí ve směru Karlovy Vary - Pomezí sjet v místě na 1. čerpací stanici (MOL) směr Truckpark, odtud už je potom trasa dovede přímo ke stanům. „Mobilní odběrové místo zatím bude fungovat, dokud zájem ze strany pendlerů neopadne. Bez pomoci armády se ale neobejdeme,“ shrnul hejtman.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 25. 1. 2021 - 14:15