Domů Aktuality V Karlovarském kraji se chystají workshopy pro nadané děti

V Karlovarském kraji se chystají workshopy pro nadané děti

​Podpořit rozvoj schopností nadaných dětí si klade za cíl série deseti workshopů v rámci pilotního projektu Karlovarské agentury rozvoje podnikání. Projekt odstartoval první akcí v září 2020.


Workshopy jsou naplánovány na sobotu a každý z nich je zaměřen na jinou oblast rozvoje osobnosti. Jednotlivé akce vedené odbornými lektory jsou pro nadané děti a jejich rodiče zdarma. Připravuje se návštěva laboratoří, Techmania Science Center v Plzni, společně strávený čas ve světě planet či chemických sloučenin a celodenní workshop s kartami Imaglee, které jsou platformou pro zábavu, vzdělávání a inovace. „Jsme velmi rádi, že se můžeme věnovat rozvoji nadaných dětí a současně přitom pomoci rodičům ukazovat vlohy a specifické nadání jejich dětí. Věříme, že společné získávání nových znalostí a dovedností bude také příjemnou platformou pro vytvoření nových přátelství a vztahů nejen mezi dětmi, ale i mezi rodiči,“ říká Vlastimil Veselý, ředitel Karlovarské agentury rozvoje podnikání (KARP).

I rodiče nadaných dětí se mohou k projektu připojit, a to díky plánovanému vytvoření podpůrné skupiny pro rodiče, která bude nabízet poradenskou činnost či přednášky související s podporou nadání. V rámci této skupiny rodiče lépe pochopí, jak zvládat odlišnosti dítěte, budou moci společně sdílet své zkušenosti a nadále rozvíjet vzájemnou spolupráci. Pro více informací o možnosti zapojení do projektu na podporu nadaných dětí v Karlovarském kraji kontaktujte Pavlu Ďurkovovou (podporanadanychdeti@karp-kv.cz) nebo Kamilu Krupičkovou (kamila.krupickova@karp-kv.cz). Aktuální informace, s ohledem na vývoj situace, k připravovaným workshopům budou umístěny na stránkách KARP

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 25. 1. 2021 - 11:14