Domů Aktuality Z Programu obnovy venkova dostanou obce 10,5 milionu korun

Z Programu obnovy venkova dostanou obce 10,5 milionu korun

​Příspěvky za více než 16 milionů korun v tomto roce rozdělí Karlovarský kraj obcím v rámci Programu obnovy venkova. Přes sto žádostí o finanční příspěvek podaly obce do čtyř vyhlášených dotačních titulů. 

Částka přesahující pět milionů korun byla přidělena na činnosti manažerů mikroregionů. Zbývající finance ve výši 10,5 milionu korun budou po schválení Zastupitelstvem Karlovarského kraje rozděleny obcím například na obnovu a údržbu venkovské zástavby a občanské vybavenosti či rekonstrukce, opravy a výstavbu místních komunikací. „Největší zájem ze strany obcí byl o příspěvek na výstavbu a údržbu cyklistických a pěších stezek, rekonstrukce, opravy a výstavbu veřejného osvětlení, na které kraj poskytne přes šest milionů. Karlovarský kraj se snaží dát šanci především malým obcím, které nedosáhnou na dotace z ostatních programů,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Při rozdělování příspěvků kraj přihlíží nejen k velikosti obce a počtu obyvatel, ale i k její účasti v soutěži Vesnice roku. Obce, které byly v soutěži úspěšné, mají tak malou výhodu. Maximální poskytnutá výše dotace činí 170 tisíc korun a získala ji například obec Vysoká Pec na výstavbu dětského hřiště či obec Černava na opravu místních komunikací.

Za stránku zodpovídá Frimlová Věra Kořánová
Datum aktualizace 24. 3. 2015 - 12:41