Domů Aktuality Galerie, muzea a další kulturní stánky dnes opět přivítají návštěvníky

Galerie, muzea a další kulturní stánky dnes opět přivítají návštěvníky

Příspěvkové organizace Karlovarského kraje v oblasti kultury se ode dneška (3. 12. 2020) opět otevřou veřejnosti. Uzavřeny byly na základě vládního usnesení od 12. října. S rozvolněním opatření se do nich opět vrátí život, i když jen v omezeném režimu. 

Pro všechny vnitřní prostory muzeí a galerií totiž platí omezení v podobě počtu návštěvníků. Uvnitř se bude moci pohybovat pouze 25% osob z celkové kapacity, a to ve skupinách po maximálně 10 osobách. Každá návštěva pak samozřejmě podléhá také platným hygienickým opatřením. Vstup do expozic je umožněn pouze se zakrytým nosem a ústy rouškou, šálou či šátkem a při vstupu je nutné si vydezinfikovat ruce.          

Otevřené budou tyto krajské příspěvkové organizace: Muzeum Karlovy Vary, Královská mincovna Jáchymov, Krajská knihovna Karlovy Vary, Muzeum Sokolov, Muzeum Cheb, Galerie umění Karlovy Vary, Interaktivní galerie Becherova vila, Galerie výtvarného umění v Chebu, Retromuseum Cheb a Galerie 4. Mimo sezónu zůstávají zavřené: Štola č. 1, Důl Jeroným, Hornické muzeum Krásno a Letohrádek Ostrov (s výjimkou několika vánočních akcí).             

Některé z organizací využily v době uzavření možnost online přenosů, aby jejich fanoušci zcela nepřišli o kulturní zážitky. Našly také způsob, jak zůstat s lidmi ve spojení a nabídly jim další aktivity. Například muzeum v Sokolově připravilo výstavu betlémů. Některé z nich si mohli zájemci prohlédnout přes okna z nádvoří zámku. Karlovarské muzeum pak připravilo vánoční soutěž pro své příznivce. Ta i přesto, že již bude umožněn vstup do expozic, bude pokračovat podle stanovených pravidel.      

Programy a plánované akce jednotlivých organizací je možné sledovat na jejich webových stránkách.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 3. 12. 2020 - 07:13