Domů Aktuality Kraj vyplatí první část příspěvků na podporu ubytování v regionu

Kraj vyplatí první část příspěvků na podporu ubytování v regionu

Karlovarský kraj poskytne příspěvky na podporu ubytování v regionu prvním 138 žadatelům, kteří splnili veškeré potřebné podmínky krajského programu. Ten má pomoci přilákat návštěvníky zpět do všech typů ubytovacích zařízení v kraji. Žádosti ve finančním objemu přesahujícím 379 tisíc korun schválila na svém jednání v tomto týdnu Rada kraje.

Příspěvkem na pobyty pro domácí i zahraniční návštěvníky regionu se kraj snaží pomoci oživit cestovní ruch, který dostal těžkou ránu v podobě koronavirové krize. „Záměrně jsme příspěvky směřovali do období, kdy není plná sezóna a ubytovací zařízení se potýkají spíše s nedostatkem návštěvníků. Rozhodli jsme se poskytnout dary na podporu ubytování pro období od 1. října 2020 do konce roku, nicméně vzhledem k opatřením státu během pandemie COVID-19 je program dočasně přerušen. Proto jsme vyhodnotili a schválili prozatím poskytnutí prvních příspěvků jen pro pobyty s termíny od 1. října do 17. listopadu. Věřím ale, že bude možné v programu dále pokračovat. Zájem ze strany turistů a hostů je totiž obrovský, zatím nám přišlo 667 žádostí v objemu 1 milion 902 tisíce korun,“ uvedl hejtman Petr Kubis.

 Kraj na tento program vyčlenil 3 miliony korun. I když je příjem žádostí přerušený, počítá se s tím, že v době zlepšení epidemiologické situace a otevření ubytovacích zařízení, což je plánováno na 3. prosince 2020, bude možné příjem žádostí opět obnovit. Veškeré informace najdou zájemci na krajském informačním portálu​:
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 2. 12. 2020 - 12:55