Domů Aktuality Příští týden se otevřou další dva nové úseky dálnice D6 na Prahu

Příští týden se otevřou další dva nové úseky dálnice D6 na Prahu

​Řidiči, kteří cestují mezi Karlovými Vary a Prahou, se dočkají v příštím týdnu zprovoznění nových dvou úseků dálnice D6. V pondělí 30. listopadu by měl být zprovozněn obchvat Řevničova a úsek mezi Řevničovem a Novým Strašecím. Celkem se jedná o 9,8 km nové dálnice.

Úsek mezi Řevničovem a Novým Strašecím je již hotový, dále už budou probíhat jen dokončovací a administrativní práce. Také obchvat Řevničova je připraven na spuštění provozu. V příštím roce se tu ale počítá s vybudováním kruhového objezdu v místě křížení nynější silnice I/6 s nově vybudovanou silnicí I/16. Součástí této stavby bude i napojení na obchvat.

Na dalším úseku - obchvatu Lubence - stavební práce nadále pokračují a potrvají zřejmě do srpna příštího roku. „Ještě do konce letošního roku Ředitelství silnic a dálnic, které řídí stavbu dálnice D6, zahájí zadávací řízení na dodavatele stavby přeložky u Krupé. Zde se jedná o úsek v délce 6,45 km,“ uvedl ředitel karlovarského územního pracoviště Ředitelství silnic a dálnic Lukáš Hnízdil.

Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 25. 11. 2020 - 07:28