Domů Aktuality Krajský program příspěvků na pobyty je úspěšný, dočasně se ale přerušuje příjem žádostí

Krajský program příspěvků na pobyty je úspěšný, dočasně se ale přerušuje příjem žádostí

​Karlovarský kraj před časem spustil program na oživení cestovního ruchu formou příspěvku domácím i zahraničním návštěvníkům na pobyty ve všech typech ubytovacích zařízení v regionu s platností od 1. října 2020. Nyní rozhodla Rada Karlovarského kraje o přerušení příjmu žádostí o příspěvek. Vede ji k tomu trvající nouzový stav a řada vládních opatření v souvislosti s pandemií koronaviru. Vyřizovány budou ty žádosti o dar, které mají termín zahájení pobytu od 1. 10. 2020 do 17. 11. 2020 včetně.

„Vzhledem k prodloužení nouzového stavu a k platnosti opatření proti šíření koronaviru v současnosti mohou absolvovat pobyty pouze lázeňští hosté, kterým lékař předepsal takzvané „křížkové“ lázně, a ti, kteří si lázeňskou léčebnou péči částečně hradí. Proto jsme přistoupili k přerušení příjmu žádostí s platností od 17. listopadu. Zatím bylo za 6 týdnů přijato 600 žádostí o dar, tedy příspěvek na pobyt, v celkové výši 1, 6 milionu korun. Je tedy patrné, že je tento krajský program velmi úspěšný a jakmile to situace dovolí, mohl by pokračovat,“ uvedl náměstek hejtmana Martin Hurajčík.

Žádosti o dar na podporu ubytování financovanou z krajského rozpočtu, tedy nebudou od 17. 11. 2020 vyřizovány do doby, než bude možné běžné pobyty v různých typech penzionů, hotelů a dalších zařízení absolvovat. Karlovarský kraj původně na tento program vyčlenil celkem 3 miliony korun.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 18. 11. 2020 - 09:40