Domů Aktuality V Ostrově dnes končí Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana, stále je možné se zúčastnit několika soutěží

V Ostrově dnes končí Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana, stále je možné se zúčastnit několika soutěží

​Závěrečný den Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově s sebou přináší ještě několik možností, jak se zapojit do letošního netradičního ročníku, a to formou soutěží a her.
 

Vzhledem k epidemiologické situaci a vládním nařízením došlo k zásadním změnám v programu 52. ročníku festivalu. Většina plánovaných akcí se proto přesunula na internet. Ale i osobně si lidé mohou užít poslední den festivalu, který připadá na dnešní den.

V čase od 14 do 18 hodin mohou zájemci navštívit Dům kultury v Ostrově, kde na ně čeká úniková hra s názvem "Robinson Crusoe". Tato úniková hra byla speciálně upravena pro dětský filmový festival a přenese trosečníky na opuštěný ostrov. Jejich úkolem bude ostrov pečlivě prozkoumat a nalézt Robinsonův ztracený deník, ve kterém uchovával své myšlenky.

Nadále pokračuje také online hra pro milovníky filmu „Filmová šifra“. Na webových stránkách soutěže jsou v obrázku zašifrované známé dětské filmy a seriály. Z každého z nich je zachycena specifická scéna nebo výjev. Aby ale tvůrci soutěž ztížili, zakomponovali do obrázků i další výjevy, které mají soutěžící zmást. Jejich úkolem je totiž vybrat z nabídky čtyři správné názvy filmů nebo seriálů.

Ještě dnes se mohou zapojit do soutěže také hráči světoznámé hry Minecraft. Jejich úkolem bude postavit tu nejhezčí stavbu Minecraftu na téma „Letem světem“. Výherce bude vybírat porota.

Více informací je možné dohledat na webových stránkách festivalu.
 
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 15. 10. 2020 - 08:43