Domů Aktuality Krajští záchranáři budou mít nové defibrilátory a plicní ventilátory

Krajští záchranáři budou mít nové defibrilátory a plicní ventilátory

​Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje bude mít 4 nové transportní defibrilátory a 3 plicní ventilátory v celkové ceně 2,8 milionu korun s DPH. Výběr dodavatele schválila na základě výsledku zadávacího řízení Rada Karlovarského kraje na svém posledním jednání.


„Jedná se o přístroje, které jsou nezbytné při záchraně života člověka, u něhož je třeba provést rychlý výboj při náhlé srdeční zástavě. Moderní defibrilátory samozřejmě splňují veškeré standardy pro urgentní péči, jsou velmi odolné a také kompatibilní s defibrilátory, které jsme dávali policistům, strážníkům a hasičům. Vysoutěžené plicní ventilátory zase mají široký rozsah ventilačních režimů, pokročilé funkce a jsou spolehlivé při přepravě pacientů. K dispozici je budou mít záchranáři ihned po uzavření smlouvy s dodavatelem,“ uvedl krajský radní Jan Bureš.

Jedná se o přístroje, které jsou pro zdravotnické záchranáře nepostradatelným vybavením. „Každoročně se snažíme, aby část tohoto vybavení byla obnovena, podobně jako probíhá obnova vozového parku. Defibrilátor, nebo chcete-li monitor, záchranáři používají při náhlé zástavě oběhu, ale standardně také u celé řady pacientů jako monitor životních funkcí. Plicní ventilátory jsou přístroje, které dýchají za pacienty v kritickém ohrožení života,“ vysvětlil využití přístrojů ředitel Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje Jiří Smetana.

Do zadávacího řízení přišla jediná nabídka, a to od společnosti Medsol. Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje přístroje uhradí ze svého fondu investic.



Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 14. 10. 2020 - 09:14