Domů Aktuality Karlovarský kraj podpoří také profesionální sport

Karlovarský kraj podpoří také profesionální sport

​Krajští zastupitelé na svém posledním zasedání schválili poskytnutí dotace na podporu sportovní infrastruktury profesionálního sportu. Z rozpočtu Karlovarského kraje tak vyčlenili částku 4,5 milionu korun, kterou získají tři profesionální sportovní kluby v regionu.  

Do Programu pro poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje na podporu sportovní infrastruktury profesionálního sportu mohli žadatelé posílat žádosti v elektronické podobě v únoru letošního roku. Celkem byly přijaty čtyři žádosti, jedna z nich však nesplnila podmínky dotačního programu. Odbor školství mládeže a tělovýchovy hodnotil žádosti z hlediska jejich úplnosti a správnosti.

„Vzhledem k tomu, že požadované částky zbylých tří žadatelů přesahovaly stanovenou dotaci, museli jsme žádosti stejnou měrou pokrátit. Všem subjektům tak byla výše dotace zkrácena zhruba na 73% z původní požadované částky,“ uvedl radní pro oblast sportu Josef Váňa. 

Mezi úspěšnými žadateli jsou sportovní klub HC Energie Karlovy Vary, který žádal peníze na úhradu nákladů spojených s provozem hokejového A týmu v KV Aréně v Karlových Varech. O dotaci na úhradu nákladů spojených s provozem sportoviště zimního stadionu v Sokolově a A týmu úspěšně žádal také hokejový klub HC Baník Sokolov a finanční podporu od kraje získal také klub VK Karlovarsko 2014 s.r.o. Ten použije peníze z dotace na úhradu nákladů spojených s pronájmem haly pro profesionální A tým volejbalu VK Karlovarska. 

Karlovarský kraj v letošním roce investuje do oblasti sportu 36 milionů korun. Tyto peníze budou využity na podporu sportovních aktivit dětí a mládeže, na obnovu a údržbu sportovních zařízení, na pořádání sportovních akcí, na podporu vrcholového sportu a také na podporu infrastruktury profesionálního sportu.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 17. 9. 2020 - 09:38