Domů Aktuality Žádejte o kreativní vouchery do 23. září 2020

Žádejte o kreativní vouchery do 23. září 2020

​Vyrábíte kvalitní produkty či poskytujete profesionální služby a chcete podpořit jejich prodej? Pak vám jistě přijdou vhod návrhy atraktivního obalu, webových stránek či dalších forem marketingu. Nyní můžete získat dotaci formou kreativního voucheru. Neváhejte, žádosti přijímá Karlovarská agentura rozvoje podnikání do 23. září 2020.

Karlovarský kraj uděluje kreativní vouchery v rámci rozšíření současného dotačního titulu Inovační vouchery. „Jde o jednorázovou finanční podporu pro firmy a podnikatele, kteří by chtěli vylepšit design produktů nebo způsob jejich prezentace. V rámci tohoto programu rozdělíme více než 1 milion korun, maximální výše dotace je 100 000 korun,“ vyčíslil krajský radní Josef Janů. Finanční spoluúčast žadatele činí 20 % a v případě velkých podniků (počet zaměstnanců nad 250 osob) 60 %. 

„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo dotační program připravit a následně vyhlásit. Již při přípravě programu jsme registrovali velký zájem ze strany potenciálních žadatelů. V galerii se nám sešlo na poměry Karlovarského kraje slušné množství kvalitních kreativců. Věříme, že vouchery přinesou subjektům našeho regionu pozitivní změnu či inovace, které je posunou o krok vpřed,“ uvedl Vlastimil Veselý, ředitel Karlovarské agentury rozvoje podnikání, která zajišťuje administraci dotačního titulu.

Žádat o kreativní vouchery mohou fyzické osoby podnikající a právnické osoby se sídlem v Karlovarském kraji (např. obchodní společnosti, klastr, družstvo apod.). Pokud se rozhodnete získat kreativní voucher, prvním krokem je výběr kreativce z Galerie kreativců. Kreativní galerie je vedlejší – ale velmi důležitý – produkt celého dotačního programu. Jedná se o online databázi, ve které si vyberete pro vás vhodného kreativce podle oboru a současně se zde můžete podívat i na ukázky jejich realizací a reference. Kreativní voucher je vždy postaven na spolupráci firmy a kreativce, kdy kreativec pro firmu realizuje službu zaměřenou na široké spektrum oblastí - od tvorby grafiky, textů, videí až po produktový či průmyslový design.

Elektronický příjem žádostí o dotaci do podprogramu trvá do středy 23. 9. 2020 v 16.00 hodin a rozhodovat bude i čas podání. Veškeré informace najdete na stránkách Karlovarského kraje.​


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 17. 9. 2020 - 09:49