Domů Aktuality Konec léta – výstava v Muzeu Sokolov

Konec léta – výstava v Muzeu Sokolov

​Koláže, litografie a knižní vazba – to je tvorba, kterou se v Muzeu Sokolov představí Jana Vacková a Libor Michalák v rámci autorské výstavy „Konec léta“. 


Jana Vacková se ve své tvorbě zabývá užitou i volnou grafikou, litografií neboli kamenotiskem, malbou, ilustrací a fusingovaným sklem. Je ilustrátorkou řady dětských knih, knih pro dospělé a také učebnic. Je učitelkou na Základní umělecké škole v Plzni, ale působí též jako lektorka metodiky výtvarné výchovy v rámci dalšího vzdělávání pedagogů.

Libor Michalák je chebským vazačem knih a tvůrcem netradičních knižních vazeb. Této činnosti se věnuje již 45 let, během kterých vytvořil více než 20 000 miniaturních knížek. Zranění, které mu znemožnilo věnovat se hudbě, jej přivedlo právě k tvorbě miniaturních knih. Je autorem a majitelem 110 knižních objektů určených k vystavování. Ty sám nazývá aprílovými knížkami.

Výstavu "Konec léta" je možné zhlédnout ve výstavní síni v 1. patře sokolovského zámku, a to od 17. 9. 2020 do 1. 11. 2020. Otevírací době je vždy středa  - neděle: 9 – 12  13 – 17 hodin, vstup je zdarma.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 15. 9. 2020 - 11:58